iPhone

Den smarta telefonen har kommit att bli var mans egendom. Det säljs idag fler smarta mobiler än vanliga mobiltelefoner och utvecklingen av de små teknikundren går med raketfart.

Det finns idag tre stora operativsystem för den smarta delen och det är Apples iOS, Android och Windows Mobile. Många anser att Apples operativsystem är det smartaste och mest intuitiva. Med det menas att på en iPhone slipper man göra val mellan knappar på telefonen då det endast finns en knapp att välja på. Det gör att en iPhone är mer lättanvänd än en telefon med andra operativsystem. iPhone var också den första smarta telefonen som lanserades.

Tillbehör

Det finns en uppsjö av tillbehör och små program, så kallade appar, till en iPhone. Dessa sträcker sig från typiska tillbehör som hörlurar, skal och sportarmband till de lite mer ovanliga och fantastiska. Vad sägs till exempel om en grilltermometer som tål 300 grader och som du sticker in i köttbiten? Med hjälp av en gratisapp kan du läsa av temperaturen i din iPhone. Den och många andra bra tillbehör hittar du på nätet. Det finns även andra träningstillbehör så som cykelhållare gör att du med hjälp av en träningsapp vet hur mycket energi du gör av med samtidigt som GPS-funktionen registrerar var du har varit.

Utvecklingen fortsätter

Apple har vid varje lansering av nya modeller överraskat omvärlden. På modellen 4s kom Siri som fungerar som en sekreterare. Siri kopplar ihop lägesbestämning med röststyrning och röstmeddelanden. Du kan be Siri att påminna dig om att hämta barnen från dagis. Siri känner sedan av att du befinner dig på garageuppfarten och frågar då snällt om du hämtat på dagis. Vid lanseringen av iPhone 5s introducerades det även en fingeravtrycksavkännare på hemknappen. Då du startar din iPhone på vanligt sätt känner telefonen av att det är du och ingen annan som trycker på knappen. Inga glömda koder med andra ord. Här kan du se utvecklingen som skett från den första iPhonen till den för dagen nyaste versionen.