En ny stationär dator till hemmet eller arbetet

Tekniken går framåt och bra datorer behöver inte vara speciellt dyra längre. Du kan hitta datorer som klarar av det mesta till ett väldigt bra pris, speciellt om den inte ska användas till att spela på. Ska du däremot använda den till att spela på kommer priset att öka markant eftersom nya spel kräver väldigt hög prestanda. Kolla online om du letar efter en ny dator.

Speldatorer

En speldator behöver ha ett bra grafikkort om du ska kunna spela nya spel med höga inställningar. Det är de absolut viktigaste på en speldator, den bör även ha en bra och snabb CPU vilket är själva motorn i datorn. Det bästa och billigaste sättet är att bygga en dator själv med delar du själv väljer ut.

Arbetsdatorer

En arbetsdator behöver inte alls ha samma specifikationer som en speldator. Här behöver du ha en snabb CPU som klarar av att ha många applikationer öppna samtidigt. En snabb hårddisk (SSD) är även att föredra för att inte datorn ska bli långsam efter mycket användande i sträck. Det är otroligt frustrerande att behöva starta om datorn bara för att den är långsam. Speciellt om du har många olika flikar med jobb öppna som du måste spara.