Tillbehör till dina digitala enheter

Det finns idag ett stort utbud av olika sorters tillbehör för digitala prylar. En stor del av tillbehören är separata produkter, och ingår därmed inte vid själva inköpet av en elektronisk enhet. När det gäller mobiltelefoner till exempel, brukar det ofta endast vara batteriladdaren som ingår som enda tillbehör i förpackningen.

Populära tillbehör till mobiltelefoner och surfplattor

Hörlurar, externa batterier (som ofta kallas powerbanks) och mobilskal, är några exempel på vanligt förekommande tillbehör som går att handla online.

Vad som kan mycket viktigt att komma ihåg, är att dessa tillbehör i många fall är anpassade för att endast fungera med ett specifikt märke, en specifik modell eller en särskild kategori av elektroniska enheter. Som kund är det därför viktigt att veta vilken enhet man har.

När det kommer till Apple så har deras iPhone-telefoner (sedan iPhone 5 och framåt) en Lightning-port för att ansluta tillbehör. Android-baserade enheter (t.ex. Samsung Galaxy-serien) brukar däremot som regel använda sig av USB-C, alternativt Micro-USB som är mer vanligt förekommande bland äldre Android-enheter.

Laptops och stationära datorer

När det gäller laptops samt stationära datorer, så finns det en uppsjö av olika tillbehör. Däribland skrivare, webbkameror, handkontroller, USB-minnesstickor, externa hårddiskar och mycket mer.