Praktiska laptoptillbehör

Alla som äger en laptop har säkert vid ett eller annat tillfälle funnit sig behöva ett eller annat tillbehör. Oavsett om man använder sin laptop för arbetet, skolan eller bara för nöjes skull kan man öka användbarheten och flexibiliteten med några praktiska tillbehör.

1. Extra laddare

För att försäkra sig att man alltid kan ladda sin laptop kan det vara en god idé att skaffa en laddare till. Låt en av dem vara hemma hela tiden och den andra följer med i väskan. Gör man inte detta kommer man förr eller senare glömma bort att ta med sig laddaren någon gång och med murphy’s lag i effekt kommer den ju säkert behöva laddas strax efter man tar fram den igen. Butiken eQuipIT har laddare för alla möjliga sorters laptops.

2. Kylplatta

Alla som använder sin laptop länge i streck, eller bara kör väldigt krävande programvara, vet ju hur varm de då kan bli. Till att börja med kan den börja löpa risk för överhettning, och använder man den dessutom i knäet blir det ju även snabbt obekvämt hett. TopTenReviews har en bra lista på förslag man kan ta en titt på.

3. Extern hårddisk

Medan lagringsutrymmet på även mindre laptops fortsätter att förbättras finns det alltid användning för lite mer. Med en extern hårddisk fyller man lätt detta behov och man behöver heller inte satsa på att köpa en laptop med det största möjliga lagringsutrymmet till att börja med. På Tom’s Hardware kan man göra en massa efterforskning om vilken typ av extern hårddisk som bäst passar ens setup.

4. En riktigt mus

Touchpads har ju helt klart blivit bättre och bättre med tiden. Men det går heller inte att neka att det finns många tillfällen då det helt enkelt är så mycket mer praktiskt med en riktig mus. Vid val av mus måste man ju då först tänka på om man vill ha en trådad eller trådlös. De har båda sina fördelar, men om man ofta använder laptopen utanför hemmet, skolan eller arbetet är det nog bra att minimera antalet kablar man behöver hålla på med.