Molntjänster

Inom dagen IT så snackas det mycket om molntjänster och vi ska försöka här reda ut begreppet molntjänster. Det ser annourlunda ut för ett företag och privatpersoner när man tittar på fördelarna med just molnet.cloud service

För företag

Här finns det många fördelar för ett företag att lagra saker och ting i ett moln, framförallt så slipper man själv hålla på med drift av servrar och annat som annars skulle lagra data till företaget. Med dagens utveckling så blir molntjänster mer och mer avancerad. Mycket går att placera i molnet och du kan endast sitta med en dator och få åtkomst till företagets program och data genom säkra uppkopplingar mot molnet. Tänk även på all plats du sparar för att inte tala om tid. Genom att ha alla dokument och ärenden sorterade både strukturerat och lättåtkomligt för de berörda så sparar du många led i processen.

För privatpersoner

Att få möjlighet till att göra backup mot molnet gör att man säkrar det man lagrar lokalt på sin dator, telefon eller surfplatta. Det finns ett antal gratisversioner som man absolut kan test. Vill man få lite mer avancerat och kanske lite mer utrymme så får man betala för detta. Viktiga saker som man alltid bör göra back-up på är telefonbok och kalender. Det kan ha samlats på adressuppgifter under flera år som blir jobbigt att leta upp igen.

Säkerhet för företaget

Se till att det företag du anlitar har en säker hantering av dina dokument, inte bara att de krypteras utan se över hur deras servrar är placerade, hur de fungerar och vilka åtgärder de har att tillgå vid eventuella driftsstopp. Det är inte ofta något inträffar men du vill ha en firma som arbetat proaktivt med detta och det är ingen nackdel om de lagrar informationen på två servrar på två olika ställen vid eventuell brand eller annan oförutsedd händelse.

Fördelaktigt för alla

Det finns vad vi kan se endast fördelar med olika molntjänster och både som företag och privatperson så kan man känna sig trygg med det man lagrar i molnet, visst allt kan hända men det ska mycket till om det inte går att läsa till baka och man får åtkomst rätt så snabbt. Ärendehantering, sjukfrånvaro och kontering av fakturor kan snabbt och lätt fixas genom några knapptryck istället för att gå ner i arkivet och leta efter det man söker bland alla hyllor och pärmar och detsamma gäller dina foton och personliga information.